Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

1 juni 2012

Vanille-ijs in een zakje!

Dit is echt heel leuk om met je kinderen te doen.  Ieder maakt zijn eigen portie ijs!  Het is gemakkelijk en nog lekker ook!  Ik heb het net uitgeprobeerd met mijn kinderen en het was echt plezant!

1 soeplepel suiker
3 soeplepels zout
1/2 zakje vanillesuiker (ofwel gebruik je gewoon vanille-essence)
250 ml. melk (of combinatie melk + 1/2 room)
1 grote plastieken zak voor de diepvries (ze moeten wel volledig kunnen sluiten)
1 kleine plastieken zak voor de diepvries (volledig sluiten)
veel ijsblokjes (zeker tot zak half vol is)

1. doe de ijsblokjes in de grote zak, samen met het zout
2. doe de melk samen met de suikers in de kleine zak en sluit goed af
3. doe de kleine zak nu in de grote, midden in het ijs en sluit goed af
4. laat je kinderen schudden voor minstens 4 minuten of tot het ijscreme geworden is!

Werkt echt!!!!!!

Leen

Geen opmerkingen: