Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

3 juni 2012

Wafels van een vriendin uit de lagere school!








Bewaarwafels

1 kg zelfrijzende bloem
700 gr solo boter
700 gr kristal suiker
2 zakjes vanillesuiker
8 eieren
1 tas lauwe melk

1. smelt de boter zonder te laten kleuren
2. roer er de suiker onder en laat, al roerend, even mee smelten op het vuur
3. voeg van het vuur de bloem toe en meng er goed onder
4. voeg de eigelen toe 
5. voeg de lauwe melk toe en meng tot een glad deeg
6. spatel het opgeklopte eiwit onder het deeg
7. laat het een 1/2 uur rusten
 8. wafelijzer verwarmen (stand 2-3) en wafels bakken

Vera V.

Geen opmerkingen: