Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

29 september 2012

Harde wafels

6 eieren
1 kg bloem
750 gr bruine suiker (ofwel 500 gr + 30 sacharientjes)
500 gr boter
6 pakjes vanillesuiker

1. eieren kloppen met de suiker en vanille
2. boter smelten en toevoegen
3. de bloem ziften en bijdoen
4. bakken in een heet ijzer

Ps. Het deeg best in een warm waterbad zetten want soms bakt het niet zo goed)

Francine

Geen opmerkingen: