Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

19 september 2012

Pompoen Wafels!

Dit recept komt van een Amerikaanse web-site en is een interessant recept voor de herfst!  Je hoeft er ook de gember niet bij te doen, als je dat liever niet wilt, maar het geeft er wel een frisse touch aan.

180 g bloem
2 eieren
45 g bruine suiker
245 g pompoen (dit kan uit blik of van verse puree gemaakt)
350 ml melk
3 koffielepeltjes bakpoeder
1/2 koffielepeltje baking soda
1 koffielepel kaneel
1 koffielepel nootmuskaat
1 koffielepel gemalen gember
snuifje zout
60 gr boter (gesmolten en afgekoeld)

1. In de eerste kom, doe je alle droge ingredieten: bloem, bakpoeder, soda, kaneel, gember en zout
2. in de tweede doe je de eieren, suiker, pompoen, melk en boter
3. eerst roer je ze apart goed en eenmaal alles goed door elkaar is, breng je het samen in 1 kom
4. goed roeren
5. bakken in warm wafelijzer!

Leen

ps. Als het deeg wat te dik is, mag je er altijd wat melk bij doen!

Geen opmerkingen: