Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

31 oktober 2012

Halloween!!!!!

Voor Halloween maak ik eens smoutebollen!

500 gr bloem
2 grote lepels suiker
30 gr verse gist (ik heb eens in de woestijn gewoond in Mali en als ik daar geen gist had, gebruikte ik bier in de plaats...dat werkte ook!)
2 eieren
5 dl melk
frituurolie
snuifje zout

1. melk warm maken (niet koken) op zacht vuur
2. eieren splitsen en wit tot sneeuw kloppen
3. los gist in beetje van melk op en doe daar ook de suiker onder
4. de rest van de melk doe je bij de bloem en klop je tot je een mooi deeg krijgt
5. doe nu de opgeloste gist erbij en de eidooiers en klop weer zorgvuldig
6. het snuifje zout er onder
7. als laatste voorzichtig het wit van ei onder spatelen zodat je een heel luchtig deeg krijgt
8. laat het ongeveer 15 minuten op warme plaats rijzen
9. neem je beslag nu met 2 lepels uit de kom en doe het in het warme frituurvet
10. zorg ervoor dat je er niet te veel tegelijk doet want dan bakken ze niet goed
11. serveer met bloemsuiker!

Leen

Geen opmerkingen: