Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

26 november 2012

Sinterklaas Wafels met Speculoos!

250 gr bloem
100 gr boter
80 gr witte suiker
1 zakje vanille suiker
3 eieren
2 grote lepels speculoos fijngestampt tot bijna poeder
2 1/2 dl karnemelk

1. klop de boter en de suiker romig
2. klop de eieren er een voor een door
3. bloem erbij
4. speculoos erbij (eventueel door zeef)
5. melk er langzaam bij en goed roeren tot een mooi geheel
6. bakken in warm wafelijzer!

Leen



Geen opmerkingen: