Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

4 december 2012

Sinterklaas Wafels met Speculoos!



Ik heb deze keer de speculoos niet helemaal fijn gestampt, maar soms nog met wat grotere stukjes in het deeg gedaan.  Daarvoor heb ik 1 grote sinterklaas speculoos gebruikt en eigenlijk mag er nog meer bij.  Het zijn echt heel lekker wafels en ze hebben vanwege de speculoos geen andere topping nodig.  Ik vind ze wel het lekkerste als ze net gebakken zijn, maar koud zijn ze ook nog lekker.  Smakelijk!

Geen opmerkingen: