Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

17 november 2012

Warme chocolademelk met Belgische Chocolade!

1 liter melk
160-170 gr echte chocolade (als je donkere gebruikt, neem er dan wat minder)
1 kaneelstokje

1. Laat de melk warm worden met het stokje er in
2. doe het stokje er uit wanneer de melk goed warm is en voeg de chocolade erbij

Dit alles op stil vuur!


Geen opmerkingen: