Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

15 november 2012

Wafels met rozijntjes

1 kg bloem
8 soeplepels witte suiker
1 pakje vanillesuiker
25 gr verse gist
250 gr boter
6 eieren
halve tas melk
snuifje zout
rozijntjes naar smaak

1. gist oplossen in lauwe melk
2. bloem in kom doen en kuiltje maken
3. in het kuiltje, de gist, de eieren en de boter verwerken
4. aan de zijkant strooi je de suiker en het zout
5. alles goed kneden
6. rozijnen toevoegen
7. 1 uur laten rijzen
8. terug even kneden en dan worstjes rollen
9. bakken in heet wafelijzer

Leen

Geen opmerkingen: