Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

10 november 2012

Cupcakes met Kaas Topping!

Voor de cupcakes:

360 gr bloem
1 grote lepel bakpoeder
200 gr boter (of margarine)
300 gr witte suiker
4 grote eieren
240 ml melk
snuifje zout

1. Zet je oven op 180 C.
2. doe de bloem in een kom en roer er het bakpoeder onder
3. in een andere grote kom, doe je de boter en roer en deze klop je zodat hij luchtig en mals is
4. doe de suiker erbij en klop nog even door
5. een voor een de eieren toevoegen
6. bloem erbij
7. melk erbij en goed roeren tot een mooi geheel
8. doe het deeg in de kleine papiertjes, in je cakevorm speciaal voor cupcakes (of muffins) en laat ongeveer 20 minuten bakken.  Let wel op dat je er niet te veel deeg in doet, want ze komen erg omhoog en je moet ze nog kunnen versieren!

Voor de topping:

Zodra je cakes afgekoeld zijn, kan je ze beginnen te versieren.  In de VS, zijn er honderden soorten "frostings".  Met koffie, kaas, chocolade,...  Dit is eentje op basis van "cream" cheese... eigenlijk de Philadelphia kaas dat je ook in BelgiĆ« kunt vinden.

200 gr Philadelphia kaas
4 grote lepels boter
130 gr bloemsuiker
1 lepel melk
1 koffielepel vanille extract

1. klop de kaas samen met de boter en de bloemsuiker tot een mooi geheel
2. doe er de melk en de vanille onder
3. gebruik onmiddellijk en versier je cupcakes verder.  Laat ze opstijven in de koelkast.

Leen
Geen opmerkingen: