Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

7 december 2012

Chocolade Wafels!


300 gr zelfrijzende bloem
200 gr zachte boter
200 gr suiker
6 eieren
100 gr cacaopoeder

1. bloem en cacao samen voegen
2. roer boter met suiker tot een romig geheel
3. doe de eieren een voor een er onder en roer tot mooi geheel
4. doe de bloem en cacao bij het mengsel en roer goed
5. laat kwartiertje rusten
6. bakken in een wafelijzer dat niet te heet is!

Leen


Geen opmerkingen: