Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

8 december 2012

Amerikaanse Pannenkoeken

300 gr bloem
50 gr boter
2 eieren
400 ml karnemelk
80 gr witte suiker
1 koffielepel bakpoeder
snuifje zout

1. Doe bloem, bakpoeder en suiker in een kom
2. doe er een voor een de eieren bij en roer goed
3. boter erbij
4. karnemelk langzaam onder roeren
5. zout erbij
6. bakken in pan

Deze American Pancakes, moet je eigenlijk in een speciale pan met kleine cirkels bakken omdat het een redelijk dik deeg is.  Ik gebruik gewoon een grote pan en doe er kleine schepjes deeg in zodat ik 3-4 pannenkoekjes per keer kan bakken.

Je moet ze omdraaien zodra er wat luchtbelletjes ontstaan, want anders verbranden ze langs ene kant. Ze smaken het best met "maple syrup" (ahorn siroop), maar je kan er ook echte Belgische kandij siroop of gewone suiker op doen.  In Amerika doen ze er zelfs boter op!

Leen

Geen opmerkingen: