Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

18 december 2012

Nieuwjaars lukjes!

Dit zijn fijne wafeltjes die de familie van Anne voor Nieuwjaar bakt:

500 gr tot 700 gr bloem
2 pakjes vanillesuiker
450 gr echte boter en smout
6 eieren

1. De vetmassa zacht laten worden (niet vloeibaar)
2. suiker en bloem mengen en eigelen toevoegen
3. eiwitten stijf kloppen en voorzichtig onder mengen
4. een nacht laten staan op koude plaats
5. bolletjes vormen en bakken in warm wafelijzer!

6. Voor Nieuwjaar werd een glas rum toegevoegd van 80C

Anne

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Weet iemand waar men een wafelijzer voor galetten of lukjes kan kopen?

Anoniem zei

Ja, in de lidl heb ik er een gekocht enkele maanden geleden, ze worden regelmatig aangeboden. in het oog houden is de boodschap!
groetjes van Daan kokkenaan