Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

12 december 2012

Wafels voor Kerstmis



Deze mini wafeltjes kan je heel goed gebruiken als "cadeautje" voor buren of vrienden.  Bak de wafels en steek ze in een mooi zakje, versierd voor Kerstmis!

250 gr gezeefde bloem
150 gr boter
2 eieren
150 gr suiker
1/2 eetlepel bakpoeder

1. Meng de boter met de eieren
2. voeg de suiker toe en daarna de bloem met het bakpoeder
3. alles goed kneden
4. laat rusten en vorm dan balletjes
5. nog een 1/2 uurtje laten rusten
6. bakken in kleine bakvorm!

Maurice

Geen opmerkingen: