Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

10 december 2012

Decoreer idee

Ik kreeg nog een leuk berichtje op het recept van de kerststronk/gateau:

Hallo,
Ik kreeg een gelijkaardig recept van mijn (inmiddels overleden schoonvader).  Ik decoreer als volgt:


1. Op voorhand maak ik lichte pudding of een banketbakkersroom.
2. Op de helften giet ik (bananan-, kersen-, abricoos-) likeur (wordt later met hetzelfde fruit afgewerkt)
3. doe hierop een laag pudding en in het midden reeds een laagje fruit
4. de twee helften gaan op elkaar en de bovenkant wordt geprepareerd
5. opdat de taart zou mooi afgewerkt zijn, krijgt de zijkant een laagje (gesuikerde) slagroom
6. de taart wordt vervolgens op haar kant rondgedraaid in chocoladekorrels
7. toefjes slagroom vanboven maken het echt af
8. je kan dit ook in een rechthoek maken met 2 verschillende garneringen
9. als verjaardagstaart is dit echt een topper!

V-for all!



Geen opmerkingen: