Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

13 mei 2013

Luchtige Wafels


370 g zelfrijzende bloem
4 eieren
4 dl melk
4 dl bruisend water
225 g boter
2 el aardappelzetmeel
4 el suiker
4 zakjes vanillesuiker


1. Doe de eieren in een kom en klop ze samen met de suiker luchtig op
2. zeef de bloem en het aardappelzetmeel er onder
3. doe er de zachte boter bij en roer glad
4. meng de melk met het water en roer tot een mooi beslag
5. bak goudbruin in een warm wafelijzer en die op met poedersuiker!

Geen opmerkingen: