Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

22 mei 2013

Zuurdesem Wafels

250 g zuurdesem
260 g tarwebloem
30 g suiker
1/2 l karnemelk
3 eieren
50 g boter
1 klein lepeltje baking soda
snuifje zout

1.  Doe de tarwebloem en zuurdesem en suiker in een kom en roer de karnemelk er onder
2. dek deze kom af en laat dit voor een nachtje in de keuken staan
3. de volgende dag klop je de eieren los en roer je de boter er door
4. doe dit nu bij het deeg dat je de dag daarvoor klaargemaakt hebt en roer tot een mooi geheel
5. voeg het zout en de baking soda erbij
6. laat nog een tien tal minuutjes staan en bak ze dan ik een warm wafelijzer!

Geen opmerkingen: