Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

4 juli 2013

Wafels met anijsblokjes

370 g zelfrijzende bloem
120 g boter
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
2 anijsblokjes
scheutje cognac
150 g  suiker
370 ml melk

1. laat de boter smelten op een licht vuur
2. voeg er de melk, de anijsblokjes, de cognac en de suiker aan toe en roer tot alles gesmolten is
3. haal van het vuur en laat het afkoelen
4. doe de bloem erbij en roer goed
5. scheid de eieren en doe het eigeel bij het mengsel
6. klop het eiwit stijf en roer het voorzichtig onder het beslag
7. bak het in een warm wafelijzer
8. je kan ze zowel koud als warm opeten en ze zijn ook lekker met poedersuiker er op!


Geen opmerkingen: