Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

24 juli 2013

Wafels met Kersen!

120 g bloem
75 g boter of margarine
150 ml melk
3 eieren
1 pakje vanillesuiker
snuifje zout
350 g kersen
citroensap
kaneel
honing

1. Zeef de bloem en doe ze in een kom
2. doe er de melk en de eidooiers bij en roer goed
3. voeg er de gesmolten boter bij, het zout en de vanillesuiker en roer tot een mooi beslag
4. klop de eiwitten op en roer ze er voorzichtig onder
5. laat rusten op kamertemperatuur
6. maak nu de kersen: kook ze samen met het citroensap, de kaneel en honing (naar smaak) en voeg bindmiddel toe tot een lichtgebonden saus
7. bak de wafels in warm wafelijzer
8. dien op met de warme kersensaus (koud is ook heel lekker!)


Geen opmerkingen: