Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

26 juli 2013

Krieken!

Het krieken/kersen seizoen is begonnen!  Dit recept komt van onze oma en is het beste recept om kriekjes of kersen klaar te maken.  Je kan ze op wafels doen (warm of koud) op ijs, of met gehaktballetjes en boterhammen eten.

1. Doe de krieken in een pot en zet ze op laag vuur
2. doe er een klein beetje water bij indien nodig
3. laat ze koken en voeg er een beetje suiker bij (voor krieken zal je wat meer suiker moeten gebruiken dan voor kersen) en laat nog even doorkoken
4. breek wat vanillepudding poeder in een kom met wat water en dik hiermee je saus van de krieken.  De vanillepoeder geeft een extra lekker smaakje aan de krieken!

Smakelijk!  

Geen opmerkingen: