Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

8 augustus 2013

Wafels met Krieken

Bladerdeeg (is heel moeilijk om zelf te maken dus koop ik het altijd)
krieken
poedersuiker

1. snij een langwerpig strookje deeg uit
2. doe op ene kant de krieken
3. vouw het goed dicht zodat er zeker geen sap kan uitkomen
4. smeer je wafelijzer in met wat olie
5. bak heel even op hoge temperatuur
6. bestrooi met poedersuiker


ps. Je kan ook krieken confituur gebruiken indien je het liever wat zoeter hebt...

Geen opmerkingen: