Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

28 september 2013

Eenvoudig recept bewaarwafels!

500 g bloem
400 g witte suiker
350 g boter
5 eieren
200 ml melk
100 ml olie
1 pakje bakpoeder
5 pakjes vanillesuiker

1. Smelt de boter en laat ze afkoelen
2. roer de eieren een voor een bij de boter
3. voeg er de melk en de olie bij en roer goed
4. voeg er suikers bij
5. zeef de bloem en doe ze er langzaam onder, samen met de bakpoeder
6. bakken in warm wafelijzer en wafels goed laten afkoelen


4 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik heb ze gisteren gebakken!
Het was de allereerste keer dat ik me aan wafels waagde en ze zijn bijzonder goed geslaagd!

Dank je voor dit werkelijk, makkelijke en goede recept!

Leen zei

Geweldig om feedback te krijgen! Ben blij dat je ze lekker vond...en gemakkelijk om te bakken! Beste wensen voor 2014!

Anoniem zei

Hallo, kan je dit recept ook gebruiken voor hartjeswafels te maken? grtjs van een wafelgroentje ;-)

Leen zei

Ik denk het wel...gewoon wat minder deeg gebruiken... smaken veranderen ook wel naargelang de dikte van de wafel enzo... Probeer maar en laat het ons weten!!! Groetjes!