Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

14 september 2013

Luchtige wafels

350 g bloem
100 g aardappelzetmeel
4 eieren
4 dl melk
4 dl bruisend water
225 g boter
50 g witte suiker
4 zakjes vanillesuiker
1 koffielepel bakpoeder

1. klop (met mixer) de eieren met de suiker totdat ze verdubbeld zijn in volume
2. doe de (gezeefde) bloem er onder en ook het bakpoeder en het aardappelzetmeel
3. voeg er de (op kamertemperatuur) boter bij en roer goed
4. doe er de melk bij en het water en roer tot een mooi beslag
5. bak in een warm wafelijzer
6. bestrooi met bloemsuiker
7. smakelijk!



Geen opmerkingen: