Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

10 september 2013

Chocotoffcake van Ilse!

Dank je Ilse, voor dit originele cake recept!


3 eieren
150 g poedersuiker
150 g zelfrijzende bloem
150 g boter
20 chocotoffen
200 ml melk
snuifje zout

1. chocotoffen en melk au bain marie laten smelten... van het vuur halen en boter bijvoegen
2. dit alles samen doen en mixen
3. bloem en zout er bij doen en goed roeren
4. bakken op 180 C (voorverwarmde oven) voor 35 minuten

Smakelijk!



Geen opmerkingen: