Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

16 oktober 2013

Wafel Recept van de 17de eeuw!

De Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience kreeg eind vorig jaar een opmerkelijk cadeau van haar vriendenvereniging.  Het gaat om een 17de eeuws kookboek, een zeldzaam handschrift omdat kookboeken echte gebruiksboeken waren.  Op de website van de Erfgoedbibliotheek staat nu een digitale versie van het boek.  Kook-liefhebbers kunnen dus aan de slag met 17de eeuwse recepten.  Jozef Schildermans en Hilde Sels, specialisten in de historische keuken, testten een oud wafelrecept uit en kwamen voor heel wat uitdagingen te staan.



 Om meer te weten over dit recept en voor een moderne bewerking, ga naar:


http://www.magirus.net/2011/02/07/recept-voor-een-17de-eeuwse-wafel/




Geen opmerkingen: