Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

9 oktober 2013

Wafels met pompoen en amandelen!

80 g tarwebloem
100 g gemalen amandelen
250 g pompoen
200 g boter of margarine
100 g suiker
1 zakje vanillesuiker
3 eieren
1 koffielepel bakpoeder

1. klop de boter met een mixer romig en voeg er de suikers bij
2. doe er een voor een de eieren bij en roer verder met de mixer
3. doe de bloem erbij, samen met het bakpoeder en klop goed verder
4. doe er nu de fijn gesneden pompoen bij en mix dit er goed onder
5. als laatste doe je er de gemalen amandelen onder
6. bak ze in een warm wafelijzer

2 opmerkingen:

TORFS GILBERT ALLEMAAL FOTO'S zei

Dit kan niet anders dan lekker zijn en zekker nu de kouder dagen er aan komen ga ik zekker eens maken

Leen zei

Laat ons zeker weten hoe ze smaken! Veel plezier ermee! Leen