Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

11 december 2013

Wafels met Honing!

1kg bloem
500 g boter
250 g honing
300 g bruine suiker
2 pakjes vanillesuiker
8 eieren
1/2 zakje bakpoeder

1. Smelt de boter
2. roer er de suikers en de honing onder
3. voeg er de eidooiers bij en klop het eiwit tot sneeuw
4. doe er nu de bloem en het bakpoeder onder en roer tot een mooi geheel
5. laat even rusten
6. bak de wafels in een warm ijzer
7. je kan de wafels lange tijd bewaren in een afgesloten doos!


Geen opmerkingen: