Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

14 december 2013

Wafels voor Kerstmarkt!
Voor de kerstmarkt op school, heb ik dit jaar deze wafels gemaakt.  Het zijn wafels die gemakkelijk te maken zijn en goed bewaren.  Van dit recept heb je minimum al zeker 70 wafels:

1kg bloem
750 g suiker
700 g margarine
5 zakjes vanillesuiker
12 eieren
1 tas water
1 tas melk

1. Laat de margarine mals worden
2. doe de suiker erbij en klop met de klopper totdat het wit ziet
3. doe er de vanillesuiker bij en een voor een de ei-gelen
4. doe er langzaam het water en de melk bij en blijf kloppen tot een mooi geheel
5. doe er nu de bloem onder
6. klop de eiwitten tot sneeuw en spatel het er als laatste voorzichtig onder!

Ik heb ze met 2 in een doorzichtig zakje gestoken, met een mooi lintje rond en een leuke prent (kan je gemakkelijk uitprinten van het internet).  Daarna versierde ik een oude houten bakje met wat klimop...en voilà... mooie kerstversiering!

3 opmerkingen:

klaartje vandecan zei

super lekker wafeltjes wij hebben ze gebakken met 3 soorten suiker witte,riet en kandijsuiker. bij de laatste hebben we er rozijnen bijgedaan en bij de allerlaatste bij de rozijnen nog verse appeltjes. ze waren allemaal super heerlijk.
klaartje

klaartje vandecan zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Leen zei

Bedankt voor de reactie!!! Wil het zeker ook eens proberen met verse appeltjes en rozijnen!
Ben wat non actief geweest, had ook niet gedacht dat er nog mensen keken op de blog, maar
ik ga het proberen te updaten en terug actief te maken!
Groetjes!!!,
leen