Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

10 september 2014

Herfstwafels met appel

500 g zelfrijzende bloem
300 g boter
300 g suiker
2 pakjes vanille
5 eieren
1 soeplepel water
4 appels

1. Smelt de boter
2. voeg er de gezifte bloem aan toe
3. roer er de suiker onder
4. voeg de ei gelen bij het deeg
5. klop het wit van het ei op tot sneeuw
6. rasp de appels en doe er het water bij
7. voeg dit alles bij het deeg
8. spatel nu het eiwit er onder
9. bak ze in warm wafelijzer
10. laat afkoelen (je kan ze zeker een week bewaren in een doos)


Geen opmerkingen: