Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

1 februari 2012


Belgische wafels van de grootmoeder van Marleen

1kg bloem
1 l melk
1 l water
5 eieren
3 eetlepels suiker
1 pakje gist
400 gr solo (bakboter)
3 a 4 soeplepels olie
2 pakjes vanillesuiker


1. bloem in grote kom en langs de zijkant het zout
2. boter laten smelten, met melk op laag vuurtje
3. pan van het vuur en water erbij doen
4. gist laten smelten in beetje water (niet te warm)
5. eigeel scheiden van het wit, eigeel los kloppen, eiwit stijf kloppen
6. suikers erbij
7. olie toevoegen
8. eigeel erbij
9. goed mengen
10. opgeklopt eiwit op laatst erbij doen en zacht onder mengen.

Geen opmerkingen: