Belgische wafels van de grootmoeder van Marleen
1kg bloem
1 l melk
1 l water
5 eieren
3 eetlepels suiker
1 pakje gist
400 gr solo (bakboter)
3 a 4 soeplepels olie
2 pakjes vanillesuiker
1. bloem in grote kom en langs de zijkant het zout
2. boter laten smelten, met melk op laag vuurtje
3. pan van het vuur en water erbij doen
4. gist laten smelten in beetje water (niet te warm)
5. eigeel scheiden van het wit, eigeel los kloppen, eiwit stijf kloppen
6. suikers erbij
7. olie toevoegen
8. eigeel erbij
9. goed mengen
10. opgeklopt eiwit op laatst erbij doen en zacht onder mengen.
1 l melk
1 l water
5 eieren
3 eetlepels suiker
1 pakje gist
400 gr solo (bakboter)
3 a 4 soeplepels olie
2 pakjes vanillesuiker
1. bloem in grote kom en langs de zijkant het zout
2. boter laten smelten, met melk op laag vuurtje
3. pan van het vuur en water erbij doen
4. gist laten smelten in beetje water (niet te warm)
5. eigeel scheiden van het wit, eigeel los kloppen, eiwit stijf kloppen
6. suikers erbij
7. olie toevoegen
8. eigeel erbij
9. goed mengen
10. opgeklopt eiwit op laatst erbij doen en zacht onder mengen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten