Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

5 februari 2012

Bewaarwafels met lieve Limburgse groeten - Monique

0.5 kg zelfrijzende bloem
0.5 kg sandwich bloem
17 eieren
2 pakjes vanillesuiker
2 soeplepels vanille pudding poeder
1kg fijne suiker
1kg boter (platte pakjes planta) of solo

1. eiwit tot sneeuw kloppen
2. boter smelten
3. suiker en eigeel toevoegen en dit alles goed mengen
4. het overige toevoegen en goed kloppen
5. als laatste voeg je tot sneeuw geklopte eiwit toe
6. dit geheel nog even kloppen

Geen opmerkingen: