Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

5 februari 2012

Warme Wafels van Magda

1 kg zelfrijzende bloem
1 l melk
1/2 l water
3 eetlepels kristalsuiker, opgelost in een beetje warm water
2 pakjes vanillesuiker (10 gr per stuk)
1 pakje backing poeder
1 soeplepel tafelolie
250 gr margarine
2 eieren

1. boter smelten en terug laten afkoelen tot boter juist nog lopend is
2. eiwitten tot sneeuw kloppen
3. bloem, backing poeder, melk, water, suiker, olie en eidooiers mengen tot je een gladde brij bekomt.
4. Boter onder mengen
5. 10 min. laten rusten
6. voorzichtig tot sneeuw geklopt eiwit onder deeg brengen

Hier kan je ongeveer 40 wafels van bakken!

Geen opmerkingen: