Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

6 februari 2012

Warme wafels van moeder op dochter, dochter, dochter, dochter...

1kg bloem (patisserie)
1.5 l melk
400 gr planta (of solo of andere plantaardige margarine)
7 eieren (G+W)
20 gr vanillesuiker (2 pakjes)
80 gr verse gist
80 gr suiker
snuifje zout

1. Bloem mengen met melk, suiker, vanillesuiker en zout
2. eiren kloppen en boter smelten en bij deeg voegen
3. gist oplossen in water en erbij doen
4. tegen warmtebron zetten (of in licht verwarmde oven) tot het volume verdubbeld is.

Leen P.

Geen opmerkingen: