Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

6 februari 2012

Top recept voor Brusselse Wafels van Diane

250 gr bloem
3 eieren
12.5 gr verse gist
2 dl lauw water
1 pakje vanillesuiker
2 dl lauwe melk
100 gr gesmolten boter

1. splits de eieren, los de gist op in het lauwe water, klop de eiwitten stijf met de vanillesuiker
2. vermeng de bloem met de melk, roer er eerst de gesmolten boter onder, dan de eidooiers en dan het gistpapje
3. spatel de eiwitsneeuw door het beslag en laat 15 minuten rijzen op kamertemperatuur
4. bak in een wafelijzer met grote ruiten.  Bestrooi met poedersuiker.

Tip: lekker met slagroom en vers fruit!  Deze wafels moeten krokant gegeten worden en zijn voor ongeveer 10 stuks.

Geen opmerkingen: