Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

4 februari 2012

Bewaarwafels vanuit Limburg - Monique

1.5 kg bloem
1.5 kg sandwich bloem
17 eieren
2 soeplepels vanille pudding
2 pakjes vanillesuiker
1 kg fijne suiker
1 kg boter (planta of solo)

1. eiwit tot sneeuw kloppen, boter laten smelten en suiker en eigeel toevoegen
2. goed mengen en overige ingrediƫnten toevoegen
3. als laatst het eiwit toevoegen en nog goed kloppen


1 opmerking:

Anoniem zei

Geweldig initiatief! Luc