Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

19 maart 2012

Belgische wafels!

1kg bloem
650 gr boter
650 gr suiker
10 eieren
2 pakjes bakpoeder
3 pakjes vanillesuiker
250 cl spuitwater

1. Laat de boter warm worden
2. doe er de suiker bij en de bloem
3. doe er de losgeklopte eieren bij en het bakpoeder
4. de vanillesuiker en het spuitwater en mix dit alles met de mixkloppers.
5. bakken!

Irene

Geen opmerkingen: