Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

17 maart 2012

Wafels van Moeder zaliger (1912-1988)

1 kg gewone bloem
2,5 tas water
2,5 tas melk
500 gr suiker
500 gr margarine
5 eieren
15 gr maagzout (in lauw water oplossen)
15 gr wijnsteenzuur (in lauw water oplossen)

1. Margarine en suiker laten smelten in de melk met het water (opwarmen)
2. als het wat afgekoeld is, de eidooiers erbij slaan
3. de bloem erin mengen
4. het tot sneeuw geklopte eiwit voorzichtig ondermengen
5. maagzout en wijnsteenzuur apart oplossen en apart toevoegen
6. bakken!

Rita


Geen opmerkingen: