Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

16 maart 2012

Bewaarwafels

500 gr zelfrijzende bloem
500 gr boter (solo op kamertemperatuur)
500 gr fijne suiker
10 eieren
1 pakje vanillesuiker

1. Meng de boter met de suiker
2. doe er de eidooiers bij en de gezeefde bloem
3. klop het eiwit tot sneeuw met de vanillesuiker
4. bakken!


Tip: Ik gebruik alleen een mixer voor het eiwit, maar de rest doe ik met de hand...

Jacqueline

Geen opmerkingen: