Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

22 juni 2012

Zelf Speculaas maken!

1/2 kg zelfrijzende bloem
400 gr bruine suiker
250 gr boter
1 koffielepel kaneel
1/2 koffielepel maagzout
2 eieren

1. kneed alles goed tot een vaste massa
2. laat het een nacht rusten
3. bewerk nogmaals
4. maak er een rol van
5. snij dunne schijfjes
6. leg ze op een geboterde plaat
7. in oven bakken op 175 C voor paar minuten (moeilijk om tijd te schatten...je moet er echt bij blijven staan!)
Speculaas kan heel vlug verbranden!!!!!!!

oma Francine


2 opmerkingen:

Anniek zei

Leuke blog...al veel geleerd over wafels...

Leen zei

Dank je wel Anniek! We zitten nu midden in onze verhuis na 18 jaar weer terug naar Belgie, maar ik heb al een heleboel recepten klaarliggen voor de blog!