Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

23 oktober 2012

Knapperige Wafeltjes


Deze knapperige wafeltjes moeten best gebakken worden in een wafelijzer met klein ruitjespatroon.
In een goed gesloten trommel blijven ze weken vers!
200 gr. bloem
een mespunt bakpoeder
150 gr ongezouten boter of vetstof
150 gr fijne suiker
1 zakje vanillesuiker
2 eieren

1. Roer de vetstof tot een romige pasta met de suiker, vanillesuiker en eieren 
2. strooi er de gezeefde bloem en het pakje bakpoeder bij en meng alles krachtig
3. doe het in een spuitzak en spuit een reepje deeg in het wafelijzer of schep met een eetlepel kleine hoopjes deeg
4. laat de wafeltjes afkoelen op een bakrooster

Hier krijg je ongeveer 20 wafeltjes mee.

Arlette

Geen opmerkingen: