Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

24 oktober 2012

Populaire Brusselse Wafels

500 gr bloem
200 gr boter
500 ml melk
500 ml water
4 eieren
2 pakjes vanillesuiker
snuifje zout

1. zeef de bloem in een kom en doe de vanillesuiker erbij
2. verwarm het water een beetje en los de gist er in op
3. verwarm de melk en voeg deze bij de bloem, roer goed
4. doe het water nu ook bij de bloem en roer goed
5. doe de ei-gelen erbij
6. klop het eiwit tot sneeuw
7. doe de boter erbij
8. meng de eiwitten er onder en het snuifje zout
9. laat 1/2 uurtje rijzen op warme plaats tot het deeg verdubbeld is
10. bakken in warm wafelijzer

Leen

Geen opmerkingen: