Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

18 februari 2013

Hartige Wafels met sesamzaad!

100 gr bloem
100 gr meel
2 koffielepels bakpoeder
100 gr sesamzaadjes (geroosterd)
1/2 tas tahin (dit is sesampasta en je kan het in elke natuurwinkel kopen)
1/2 liter melk
snuifje zout
ongeveer 60 ml olie (=1/4 tas)
2 lepels gemalen lijnzaad
2 lepels citroensap

1. doe de bloem, meel, bakpoeder, zout en sesamzaadjes samen in grote kom
2. in andere kom meng je de melk, de tahine, olie, lijnzaad en citroensap
3. voeg nu de twee samen en meng tot een mooi geheel
4. bak in een warm wafelijzer voor ongeveer 5 minuten of tot het mooi goudbruin gebakken is

Je kan deze wafels best serveren met salade, olijven, hummus, tomaten enzo...

Geen opmerkingen: