Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

5 februari 2013

Tip van echte Brusselse Wafel kenner!


Traditioneel word het eiwit bij Brusselse Wafels niet stijfgeklopt.  Ik had vroeger een ijssalon bekent om zijn Brusselse wafels.  Met de verse gist laat u het deeg tot tweemaal toe rijzen onder een handdoek en klopt u telkens het deeg terug af.  Het deeg is dan ongelooflijk luchtig.

Dank je F. voor de tip!!!




Geen opmerkingen: