Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

2 maart 2013

Bio Wafels!


150 gr havervlokken
50 gr roggevlokken
50 gr gerstvlokken
50 gr gierstvlokken
25 gr maisvlokken
2 grote lepels tarwemeel
4 grote lepels boekweitmeel
2 soeplepels sojameel
150 gr olie
2 eieren
250 gr rozijnen
kaneel naar smaak

1. Doe de olie, de eieren en het water in een kom
2. laat de rozijnen een beetje weken in wat water
3. meng in een andere kom alle droge ingrediƫnten
4. doe nu alles bij elkaar en meng totdat je een mooi deeg krijgt
5. doe als laatste de rozijnen erbij
6. bak ze in een heet wafelijzer!

Je kan altijd wat "spelen" met de soorten granen, maar zorg ervoor dat je altijd ongeveer 350-400 gr hebt!

Geen opmerkingen: