Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

6 maart 2013

Paas Wafels!


350g bloem
140g boter
240g parelsuiker
50g gewone witte suiker
2 lepels melk
150 ml lauw water
40g gist
4 eieren (we gebruiken hier alleen de ei-gelen!)



1. Meng de bloem, gewone suiker en de eidooiers in een kom
2. los de gist op in het lauwe water
3. voeg de gist toe aan het deeg
4. kneed dit deeg voor minstens 10 minuten
5. meng de parelsuiker met de gesmolten boter
6. voeg dit bij het deeg en roer goed tot een mooi geheel
7. maak bolletjes van ongeveer 50g en laat deze rijzen op warme plaats (of oven op minimum)
8. bak de wafels in warm wafelijzer - gebruik grote rasters
9. laat goed afkoelen

Deze zijn goed voor ongeveer 20 wafels!


Geen opmerkingen: