Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

13 maart 2013

Vegetarische Wafels!


200 g aardappelen
200 g champignons
2 eieren
3 grote lepels room
40 g maizena of aardappelbloem
beetje boter voor ijzer in te vetten
zout en peper

1. schil de aardappelen en rasp ze
2. klop de eieren los in een grote kom
3. doe er de fijngesneden champignons en de aardappelen bij
4. doe nu de rest van de ingrediƫnten erbij en roer alles goed onder elkaar
5. bak in een warm wafelijzer
6. serveer warm met een fris slaatje!




Geen opmerkingen: