Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

23 maart 2013

Wafels met fruit en/of noten


500 g bloem
300 g suiker
400 g boter
6 eieren
1/2 lepel natriumcarbonaat of bakpoeder
2 zakjes vanillesuiker
1/2 zakje vanillepoeder
snuifje zout

1. Doe de bloem, suiker, bakpoeder, vanillepoeder en zout in diepe kom
2. roer alles door elkaar en maak een kuiltje in het midden
3. smelt de boter, klop er een voor een de eieren door en giet deze langzaam in het kuiltje
4. roer alles tot een gladde massa
5. laat het deeg enkele uren rusten (of ganse nacht)
6. voor je ze bakt voeg je er: fijngemalen nootjes, rozijntjes, sinaasappelzeste en/of citroenzeste, geraspte sinaasappelschil en/of geraspte citroen/limoenschil aan toe
7. bakken in warm wafelijzer!

Els


Geen opmerkingen: