Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

22 april 2013

Hartige Wafels met sla

300 g zelfrijzende bloem
125 g margarine
125 ml water
125 ml melk
2 eieren

1. Smelt de margarine of klein vuur (of in micro)
2. meng deze met het water en de melk
3. doe de bloem erbij
4. doe de ei-gelen erbij
5. klop de eiwitten op tot sneeuw
6. spatel de eiwitten er voorzichtig onder
7. bak in warm wafelijzer

Serveer met slaatje en dressing.  Een hele lekkere dressing is:
2 lepels olijfolie, 1 lepel appelazijn (of je kan ook gewoon citroen gebruiken) en half koffielepeltje honing!






Geen opmerkingen: