Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

17 november 2016

Fijne, gemakkelijke wafeltjes

500 g bloem (patisserie)
300 g suiker
400 g boter
1/2 koffielepel bakpoeder
1 eetlepel vanillepudding poeder
6 eieren
snuifje zout

1. Laat de boter smelten in een pot op een laag vuur
2. In een andere kom meng je de bloem en de suiker
3. doe bij deze droge ingrediƫnten de vanillepudding en het bakpoeder bij
4. meng alles goed door elkaar
5. breek de eieren een voor een in de kom tot je een egaal beslag krijgt
6. doe de gesmolten boter erbij en blijf goed kloppen (je kan ook elektronische klopper gebruiken of zelfs met keukenrobot)
7. doe het zout erbij
8. zet het deeg minstens 1 uur in de ijskast
9. bak ze in een heet wafelijzer, liefst met niet te grote gaten.
10. laat ze afkoelen op een rooster
11. bewaar ze in een afgesloten koekentrommel.



2 opmerkingen:

Leen zei

Dit recept maak je het beste met een keukenrobot!

Leen zei

Je kan zeker ook minder boter gebruiken!